Фондът за рисков капитал Founders Fund, основан от милиардера и съосновател на PayPal Питър Тийл, отново инвестира в криптовалути - в края на лятото и началото на есента на миналата година той е инвестирал по 100 млн. долара в биткойн и етер, съобщава "Ройтерс", като цитира свои източници.

Това е знак за възвръщането на интереса на големите играчи от Силициевата долина и институционалните инвеститори към крипто, като освен това покупката идва точно преди новия ценови възход на цифровите валути.

Биткойн навлиза в най-дългата си печеливша серия от 3 години насам

Биткойн навлиза в най-дългата си печеливша серия от 3 години насам

Тази седмица инвеститорите очакват и решението на Фед за паричната политика

Founders Fund, която управлява активи за над 12 млрд. долара и е сред ранните инвеститори в SpaceX и Meta, купуваше агресивно биткойн още от 2014 г., но успя да продаде токените си преди ценовия срив от 2022 г.

Успешната инвестиция донесе 1,8 млрд. долара на фонда на Тийл.

Сега фондът е възобновил интереса си при цена на биткойн под 30 000 долара. В момента най-известната криптовалута е на нива над 50 000 долара, което все още е под пиковите стойности от ноември 2021 г. (69 000 долара за биткойн).

Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени

Невиждано от години: Миньорите на Биткойн, които все по-често продават своите токени

Нуждата от "пари в брой" очевидно расте

Тийл е сред известните поддръжници на криптовалутите и особено на биткойн, като според него те са алтернатива на монетарната политика на централните банки.