Производителят на безалкохолни напитки Кока-Кола планира да инвестира 6 милиона евро в българския си бизнес в следващите 4 месеца, като до началото на 2019 година вложенията й у нас ще достигнат 20 милиона евро.

Това обяви изпълнителният директор на "Кока-Кола ХБК България" Светослав Атанасов по време на специално коледно събитие, на което присъстваха партньорите на компанията в страната. От производителя изчисляват, че от навлизането на дружеството на българския пазар общо вложенията надхвърлят 550 милиона евро.

"Най-голям принос за обществото може да има, само когато бизнесът, публичният сектор, неправителствените организации и медиите обединят усилията си за качествена промяна в българското общество", коментира още Атанасов.

Междувременно изпълнителният директор на дъщерната "Кока-Кола България" Стоян Иванов потвърди ангажимента на компанията на глобално ниво за намаляване на количеството захар и калориите в предлаганите продукти с 10%.

"Горди сме да обявим, че в България процентите ще бъдат 20 и така на практика всеки две от три наши напитки ще са нискокалорични", обяснява той.

Coca-Cola затваря фабрика в Германия и мести част от екипа й в София

Coca-Cola затваря фабрика в Германия и мести част от екипа й в София

Пряко заетите в България са 2 100

Междувременно преди два месеца стана ясно, че германското подразделение на корпорацията планира да затвори завода си във Ваймар и да премести част от екипа си в София. Тогава стана ясно, че в България ще дойдат служители от финансовия отдел, както и от отдел "Човешки ресурси".

Кока-кола започна да развива дейност у нас през 2002 година. В момента фирмата има два центъра за производство на безалкохолни напитки и минерална вода в Костинброд, където работят над 200 души. Компанията има и два центъра за споделени услуги в областта на информационните технологии, финансите и човешките ресурси.