Приложението Uber не работи в България от края на миналата година, когато съдът забрани услугата му.

Въпреки това обаче компанията започна кампания за набиране на софтуерни инженери за разширяване на своя център за разработка на софтуер, базиран в София.

Инженерният център, който отвори врати през 2015 г., е един от шестте центъра на Uber в света, които предоставят и създават дигитални услуги, използвани в над 360 града в 66 държави.

Uber е технологична платформа, която свързва шофьори и пътници в реално време чрез приложение за смартфон и предлага нов начин за придвижване само чрез докосването на един бутон.

Съдът спира Uber в България

Съдът спира Uber в България

Докато не отстрани нарушенията

Uber стартира и рекламна билборд кампания, в допълнение към специален микросайт за набиране на инженери, който включва интервюта с настоящи служители на компанията, както и съвети и насоки от членове на екипа инженери, работещи в София.

„Нашият инженерен център в София е от глобално стратегическо значение за Uber. Екипът ни инженери в българската столица е изключително способен и има ключово значение за бизнеса ни в целия свят и аз съм много горд да имам толкова много страхотни български колеги. Нямам търпение да привлечем още талантливи хора от страната, която с право е известна като „Силициевата долина на Европа“, коментира Туан Фам, главният технически директор на Uber.

„Много способни млади ИТ инженери търсят работа в чужбина, но ние връщаме висококвалифицирани специалисти обратно в страната, предлагайки интересна работа и заплащане значително над средното за ИТ сектора. България е приоритет за Uber и това е инвестиция не просто в страната ни, а инвестиция в нашите граждани, които са известни в световен мащаб с постиженията си в сферата на информационните технологии“, сподели Димитър Радуков, генерален мениджър на Uber за България.