В Дубай през декември 2023 година се очаква да отвори най-голямото заведение за хранене в Близкия Изток. Инвеститор не е местна компания, а руската компания за инвестиции в търговски недвижими имоти в областта на общественото хранене, Zemskiy Group. Заведението ще се нарича Market Island и ще е с обща площ от 6500 квадратни метра.

Обемът на инвестициите в проекта може да достигне 10-12 милиона долара, коментира за ТАСС Влад Земски, основател на инвестиционната компания Zemskiy Group и веригата заведения за (бързо) хранене Eat Market.

Докъде в света летят частните самолети на руските богаташи

Докъде в света летят частните самолети на руските богаташи

Доскоро руският елит предпочиташе Париж и Женева, но вече дестинациите са други

"Планираме да отворим (комплекса) през декември тази година. Вече започнахме строително-монтажни работи. Общата стойност на проекта се очартава да бъде около 10-12 милиона долара", казва Земски.

По думите му, това ще бъде най-голямото заведение за хранене (по-скоро комплекс от заведения) в Близкия Изток, като площта на обекта ще бъде 6500 квадратни метра.

Най-скъпите в света марки на вериги за обществено хранене

Най-скъпите в света марки на вериги за обществено хранене

В челната 10-ка има само една компания, която не е от САЩ

Проектът ще се реализира в търговския и развлекателен комплекс Dubai Festival City. Ресторантската зала с капацитет от над 3500 посетители, ще съчетава различни кътове, ресторантски помещения, барове и лаундж зони. В тях ще бъдат представени 53 гастрономически концепции с асортимент от ястия от цял ​​свят.

Страните в света с най-много чужди инвестиции в нови проекти

Страните в света с най-много чужди инвестиции в нови проекти

А в кои държави има най-голям спад на чуждите инвестиции за миналата година