Amazon ще създаде допълнителни 1000 работни места в Ирландия, с ще увеличи капацитета на работната сила в страната до 5 000, съобщи Reuters, позовавайки се на информация от компанията.

Ирландия следва политика от няколко десетилетия насам за привличане на многонационални работни места с ниска корпоративна данъчна ставка, което я прави център за американски компании - включително Apple, Google и Facebook - които представляват едно на 10 местни работни места.

Много от новите работни места, които включват софтуерни и мрежови инженери, ще бъдат в Amazon Web Services, който има голямо присъствие в Ирландия, се казва в съобщение на гиганта.

Amazon ще придобие стартъпа за автономни коли Zoox за над $1 милиард

Amazon ще придобие стартъпа за автономни коли Zoox за над $1 милиард

Подобна сделка би била първата покупка на гиганта в тази сфера

"Има скок в търсенето на облачни услуги в Ирландия и в световен мащаб. Радваме се, да отворим 1000 висококвалифицирани работни места, за да можем да продължим да помагаме на нашите клиенти за иновации, особено в този труден момент, както и да работим за изграждането на силна цифрова икономика в бъдеще", заяви изпълнителният директор на Amazon.

Amazon също планира да отвори гара за доставка в Дъблин тази година. Все още висят неясни въпроси относно Брекзит. Излизането на Великобритания от Европейския съюз, което трябва да се случи в края на годината, се очаква да усложни ролята на страната като логистичен център за ирландския пазар.

Amazon не отстъпи позицията си на най-скъпа марка сред топ 100 на големите гиганти

Amazon не отстъпи позицията си на най-скъпа марка сред топ 100 на големите гиганти

Компанията увеличи стойността си с близо една трета за година