13 600 долара глоба биха платили всички магазини, спортни зали или ресторанти в Обединените арабски емирства (ОАЕ), чиито обекти са отворени или не спазват ограничено работно време, а над 8100 долара ще трябва да платят всички преподаватели, които водят уроците си на живо, а не онлайн.

Това са само част от солените глоби, които влизат в сила в ОАЕ от сряда. Властите там обявиха строги ограничения в понеделник с цел да се справят с бързото разпространение на коронавируса. В ОАЕ има 24 190 потвърдени случая на заразени и 224 смъртни случая, според данните на Johns Hopkins University.

Според новите ограничения кафенетата и заведенията ще трябва да приключват работа в 20 часа, а моловете да работят между 9 и 19 часа, като купувачите ще могат да прекарват не повече от 2 часа в търговските центрове, пише CNBC.

Моловете ще работят на 30% от капацитета си, докато кината, училищата и спортните зали остават затворени.

Що се отнася до останалите глоби по 2720 долара ще трябва да плащат всички, които организират събирания в дома си и по още 1360 долара за всеки, който участва в тях.

Глоби от около 817 долара пък ще бъдат налагани на всички, които не носят задължителни маски в автомобила си, в който има повече от трима души.