Нечувана досега мярка за стимулиране на ваксинацията се въвежда у нас. Община вдига заплатите на ваксинирани служители. Това е Община Белица. Служителите, които се ваксинират, ще получат 20% увеличение на заплатите, се казва в съобщение на общината. Кметът на Община Радослав Ревански, е с три дози ваксина и апелира за "масова ваксинация във връзка с епидемичната обстановка в страната и предизвикателството, което ни отправя новия щам".

"За да запазим икономиката и обществото ни е крайно необходимо да проявим граждански си дълг и да се ваксинираме", се казва още в съобщението на сайта.

"Пандемията остави своя отпечатък върху ежедневието ни. Призовавам всички да се ваксинират срещу COVID-19, за да бъдат избегнати всевъзможни опасности, които водят до смърт. Тези служители които го направят ще бъдат възнаградени с 20% увеличение на заплатите".

Община Белица е една от малките общини в Югозападна България. Град Белица е главен административен център на общината с 3980 жители, разположен в южните склонове на Рила планина.

Община Белица не е единствената, която въвежда стимули за ваксинация. Някои общини дават допълнителен отпуск на свои ваксинирани служители. Преди месеци Смолян обяви, че добавя 2 дни почивка към полагащите се по регламент на служителите, Сапарева баня - 5 дни.