Атанас Райков, досегашен генерален мениджър на Viber за Европа, Близкия Изток и Северна Африка, поема нова позиция в рамките на технологичната компания. Българинът вече изпълнява ролята на старши директор развитие топ държави в компанията.

"Неговата мисия е да надгражда вече огромната популярност на Viber по целия свят за всички над един милиард потребители на приложението, с фокус върху Европа, Азия, Близкия Изток и Северна Африка. Атанас работи директно с глобалния А-отбор на Viber, за да развива стратегически партньорства, маркетинг и PR инициативи, както и да предоставя качествено местно съдържание и ключови услуги, целящи допълнителен растеж на потребителите на приложението", посочва от компанията. И допълват, че за първи път експерт от България ще отговаря за развитието на компанията в толкова голям мащаб.

Наскоро Viber обяви своите резултати за 2021г., според които българите са провели близо 530 милиона разговора, прекарали са 50 милиона часа в комуникация и са изпращали средно 400 съобщения в секунда. Също така Атанас Райков сподели, че бъдещите планове на компанията са да превърне платформата в супер-приложение, добавяйки функции и продукти, които обслужват ежедневните нужди на потребителите, от доставки на храна, поръчка на такси и плащания, до разнообразно съдържание от първа ръка.