Тиери Болор, бившият главен изпълнителен директор на Renault, е назначен на поста главен изпълнителен директор на Jaguar Land Rover, предаде Guardian. Той ще започне работа през септември тази година, като ще наследи на позицията сър Ралф Спет.

Болор не се раздели благополучно с френския си работодател. След като Карлос Гон беше уволнен от партньора на Renault - Nissan, французинът, който е наследник на Гон на чело на компанията, също беше освободен незабавно от поста си през октомври 2019 г., което той определи като "метеж".

Българската eCars, която произвежда зарядни станции за Jaguar и Renault

Българската eCars, която произвежда зарядни станции за Jaguar и Renault

За цените на електромобилите и броя на зарядните станции говорим с Мартин Хаджистойков, основател и управител на eCars

В новата си роля Болор ще трябва да ръководи раздираната от проблеми с качеството Jaguar Land Rover през най-тежката криза в автомобилния свят, в която търсенето на нови автомобили се срина след мерките на властите по света срещу коронавируса.

"Радвам се да приема Тиери в Jaguar Land Rover", каза председателят на Tata, която притежава британската компания, Натараджан Чандрасекеран. "Той е установен глобален бизнес лидер с опит в имплементирането на сложни трансформации и ще внесе богатия си опит в една от най-уважаваните позиции в автомобилния свят."

"Jaguar Land Rover е известна по света с историята на брандовете, изключителния дизайн и дълбокия интегритет на инженеринга си", каза Болор. "За мен ще е привилегия да ръководя тази фантастична компания през най-тежкия период за нашето поколение."

Ралф Спет от своя страна ще заеме псота на неизпълнителен вицепредседател в Jaguar Land Rover, като остава и в управителния съвет на Tata.

Jaguar Land Rover инвестира в електрически автомобили

Jaguar Land Rover инвестира в електрически автомобили

Компанията повече няма да произвежда XJ Luxury на газ и дизел