Главният финансов директор на Deutsche Bank заявил пред представители на персонала миналия месец, че съкращенията на работните места в банката могат да бъдат двойно повече.

Планираната стъпка може да засегне допълнителни 10 000 служители, съобщи Reuters, позовавайки се на свой източник.

Решението все още не е окончателно взето, но масовото освобождаване на работни места се налага, след като стана ясно, че финансовата институция е изправена през солидна глоба и се намира в криза на инвеститорското доверие.

Съкращенията са ход, чрез който банката цели да намали разходите си, но официално от Deutcse Bank отказали коментар по темата.

Освобождаването обаче ще отнеме дълъг период от време, но действието би могло да успокои нажеженото напрежение сред вложителите.

Ако банката освободи този брой служители, то около една пета от персонала на финансовата институция ще бъде засегнат.

Deutsche Bank в момента е погълната от криза след новината, че Министерството на правосъдието в САЩ иска от финансовата институция да заплати 14 милиарда долара.

Дискусията за по-нататъшни съкращения на работните места идва, след като главния изпълнителен директор Джон Краан преоцени годишната стратегия за стабилизиране на банката. Това се наложи заради доверието отдръпването на доверието от страна на инвеститори, а акциите на финансовата институция тръгнаха надолу.