Германският производител на гуми и други компоненти, свързани с автомобилния транспорт, Continental обяви мащабни съкращения на персонал. Това съобщиха от пресслужбата на компанията, цитирани от Ройтерс.

Германското бизнес издание Manager Magazin съобщи за планираните съкращения в автомобилния отдел в неделя, като каза, че те могат да наброят около 5500 , повече от 1100 от които ще бъдат в 30 локации на компанията в Германия.

Една от водещите световни компании в бранша реши да освободи няколко хиляди работници, за да преструктурира своя автомобилен бизнес и да намали разходите. Точният брой работни места, които ще претърпят "глобални промени", не е посочен. От Continental все пак очакват той да бъде четирицифрен.

 Continental стартира ново производство в Румъния, като част от инвестиция за над €2 милиарда

Германски гигант за авточасти стартира ново производство в Румъния, като част от инвестиция за над €2 милиарда

Фабриката ще произвежда над 17 милиона продукта годишно

Според плана на ръководството компанията ще трябва да намали разходите си с 400 милиона евро годишно до началото на 2025 година. За да постигне това, Continental възнамерява не само да намали част от персонала си, но и да премахне отдела за "интелигентна мобилност", така че в сегмента да останат само пет подразделения: "Архитектура и мрежови технологии", "Автономна мобилност", "Безопасност и Трафик", "Софтуер и централизирани технологии", както и "Потребителско изживяване".

"Тези мерки са важни за подобряване на конкурентоспособността на автомобилния сектор. Опростяването на структурите и намаляването на функциите е от съществено значение за нашето успешно бъдеще и повишена ефективност", каза Филип фон Хиршхайд, член на Континенталния изпълнителен съвет и ръководител на автомобилния отдел.

Втора гига фабриката за авточасти на Continental започва производство в Сърбия, след инвестиция от €140 милиона

Втора гига фабриката за авточасти на германски гигант започва производство в Сърбия, след инвестиция от €140 милиона

Предприятието отваря врати официално на 23 февруари

В момента в компанията работят около 200 хиляди души в 57 страни, почти половината от които са ангажирани в производството на автомобилни компоненти. Останалите служители произвеждат гуми и продукти по поръчка за други компании.