Румънският отдел на германския гигант за производство на автомобилни части Continental съобщи, че фабриката му в румънския град Тимишоара стартира ново производство, съобщава SeeNews.

Заводът ще произвежда както за вътрешния пазар, така и за износ асферични огледала, които са ключов компонент за Head-up дисплеите (HUD) в автомобилите.

Continental разшири завода си в Румъния след нова инвестиция от €40 милиона

Германска компания за автомобилни части разшири производството си в Румъния след нова инвестиция от €40 милиона

Ще бъдат наети и над 1000 души нов персонал

Фабриката в Тимишоара започна да произвежда асферични огледала, след като разширяването й през есента на 2022 година доведе до значително увеличение на продуктовото портфолио на компанията.

Снимка 594928

Източник: Continental

Новото оборудване показва важна информация в зрителното поле на водача. Шофьорите виждат добре с аква скорост се движат, предупредителни сигнали и стрелки за навигация, без да гледат арматурното табло или вторичния дисплей в таблото на автомобила. По този начин се намалява разсейването и се повишава безопасността.

Заводът в Тимишоара произвежда над 17 милиона продукта годишно, като е доставил над 148 милиона компонента на клиенти през 16-те години на дейност.

С работна сила от приблизително 200 000 души на 57 пазара, Continental е наела над 19 000 души само в Румъния в края на 2022 година.

През 1999-а и 2022 година компанията инвестира над €2,2 милиарда в румънското си производство. Continental има 6 фабрики и 4 инженерни центъра в 5 румънски града, както и център за дистрибуция на гуми в столицата на страната Букурещ.

През февруари тази година гига фабрика на германската компания отвори врати и в Сърбия, чрез дружеството Continental Automotive Serbia. Заводът се намира в индустриалната зона Нови Сад, а инвестицията е на стойност €140 милиона.

Continental Automotive Serbia започна изграждането на предприятието през юни 2021 година.

В първата фабрика на Continental в Нови Сад на всеки 64 секунди излиза напълно сглобено арматурно табло. Частите се използват от почти всички най-големи световни производители в автомобилната индустрия.

Втора гига фабриката за авточасти на Continental започва производство в Сърбия, след инвестиция от €140 милиона

Втора гига фабриката за авточасти на германски гигант започва производство в Сърбия, след инвестиция от €140 милиона

Предприятието отваря врати официално на 23 февруари