Гига фабриката на германската компания Continental отваря врати в Сърбия на 23 фвруари чрез дружеството Continental Automotive Serbia, съобщава eKapija. Заводът се намира в индустриалната зона Нови Сад. Инвестицията е на стойност €140 милиона.

В развойния център и първата фабрика, открита преди година, Continental дава работа на хиляда души, а с изграждането на новото производство броят им трябва да се утрои. Сърбия очаква чрез новата гига фабрика да се диктуват световните тенденции в автомобилната индустрия.

Снимка 594928

Източник: Continental

Новината беше обявено по време на среща между кмета на Нови Сад Милан Джурич и генералния мениджър на Continental Automotive Serbia Саша Чоринга и още представители на местната власт и бизнеса.

Continental отвори завод за 140 милиона евро в Сърбия

Един от най-големите производители на авточасти отвори завод за €140 милиона в Сърбия

Там ще бъдат наети около 500 души

Новата фабрика ще заеме 30 000 кв м производствени, офисни и складови площи и ще произвежда високотехнологични решения за вътрешни дисплеи на автомобили.

Continental Automotive Serbia започна изграждането на предприятието през юни 2021 година. Гepмaнcĸият гигaнт имa бaзa и в cъceднa Pyмъния, ĸoятo e пoзициoниpaнa в Tимишoapa.

В първата фабрика на Continental в Нови Сад на всеки 64 секунди излиза напълно сглобено арматурно табло. Частите се използват от почти всички най-големи световни производители в автомобилната индустрия.

От март 2018 година германската компания има сериозно присъствие в Сърбия. Тя управлява център за изследване и развитие (R&D) в Нови Сад, а освен това има и завод за задвижващи системи на превозни средства в град Суботица в северната част на страната.

Continental ще инвестира €150 милиона в Румъния

Германска компания за автомобилни части ще инвестира €150 милиона в Румъния

До края на годината