На фона на глобализацията, развитието на технологиите и транспорта, можем да стигнем физически или поне косвено до всяка точка на света. Или до почти всяка.

Всъщност все още има места, които колкото и да ви се иска, не бихте могли да посетите. От Business Insider разказват за някои от тях.

Стая 39, Северна Корея

Както казва журналистът Кели Олсън "Стая 29 е една от най-секретните организации в света в една от най-затворените държави". Тя е създадена в края на 70-те години и се намира в сградата на централата на Работническата партия в Пхенян.

Въпреки че информация за организацията почти няма, се смята, че заетите в нея се занимават с набирането на средства чрез частни компании по легален или нелегален път, включително от контрабанда на скъпоценни метали, наркотици и оръжия.

Трезора на Coca-Cola в Атланта, САЩ

Рецептата за приготвянето на Coca-Cola се смята за една от най-добре пазените тайни. И тя буквално е пазена много внимателно, тъй като се намира в голям трезор в Атланта. От създаването на компанията през 1886 година формулата на напитката е ревностно пазена и малко хора имат достъп до нея.

Музеят Coca-Cola World в Атланта, където се намира и трезора

Източник: Wikipedia

Музеят Coca-Cola World в Атланта, където се намира и трезора

Бхангар, Индия

Между Джайпур и Алвар в индийската провинция Раджастан се намират останките на това, което някога е било богато кралство. Крепостта Бхангар е строена през 16-ти век и е била обитавана около два века. Според легендите кралството там е паднало, защото крепостта е била прокълната.

Това е единственото "законно обявено" за обитаване от духове място в страната. За посещението му преди разсъмване или след залез слънце се изисква специално разрешение от държавата.

Клуба на джентълмените на Уайт / Уайтс

Това се смята за най-старият и първокласен джентълменски клуб във Великобритания. Там е невъзможно за жена да получи достъп до него. Всъщност, единствената жена, влизала в него, е кралица Елизабет II. Основаният през 1693 година клуб има членове от политическите кръгове, висши банкери и наследници на британския трон.

Уайтс в Лондон

Източник: Wikipedia

Уайтс в Лондон

Музей на националната сигурност Jiangsu в Китай

Музеят отваря врати през 2009 година. Той разказва историята на шпионажа и на тайните разузнавателни служби от най-ранните години на Комунистическата партия на Китай. За чуждестранни граждани е строго забранено да го посещават. Но ако все пак успеят да получат разрешение, нямат право да снимат там.