Азиатската авиокомпания Cathay Pacific Airways продаде на свои клиенти билети за първа и бизнес класа на близо 24 пъти по-ниска цена. Сега тези, които са успели да се възползпват от необичайната промоция, ще пътуват в лукс срещу скромна цена.

От базираната в Хонконг компания обявиха на своите страници в Twitter и Facebook, че все пак ще превозят пътниците на тези цени, които са резервилари пътувания от Виетнам до Канада и САЩ по-рано тази седмица.

Заради грешка билетите за първа и бизнес класа за полетите от Дананг до Ню Йорк са били продадени на цени от 675 долара. Традиционно цените за тези пътувания струват около 16 000 долара. Пътуването от Ханой до Ванкувър от друга страна е било на цени под 1000 долара.

"Ние не искаме да връщаме обратно обещанието, което сме направили на клиентите си. Направихме грешка, но очакваме да ви посрещнем на борда с вече закупените билети", посочват от Cathay Pacific Airways в акаунта си в Twitter.

Това не е първят такъв случай. През 2014 година Singapore Airlines и през миналата Hong Kong Airlines продадоха билети за първа класа на цени колкото са билетите за икономична класа. Тогава не стана ясно колко клиенти са се възползвали от ниските цени.