Резиденция номер 55 е кодовото наименование на мястото, където живее един от най-мистериозните държавни лидери - Ким Чен Ун.

Луксозното имение се намира в северната част на столицата Пхенян и е на разстояние от около 12 километра от центъра на града. Целият комплекс е разположен на около 12 квадратни километра площ.

Ким Чен Ун живее предимно там, откакто наследи баща си Ким Чен Ир през 2011 година, но в страната има още осем други резиденции, разказва сайтът World Atlas.

Резиденция номер 55 е завършена през 1983 година по време на управлението на Ким Ир Сен - дядото на Ким Чен Ун. Самата сграда е построена така че да може да устои дори на ядрена атака. Към нея има изградени подземни помещения с дебели бетонни стени, покрити с олово.

Няколко военни части защитават сградата, а около нея на различни места има заровени мини.

В случай на необходимост по подземията от Резиденция номер 55 може да се стигне до други резиденции в страната. Според някои източници от имението в столицата тръгва подземна железница.

Комплексът разполага още с конюшни, манежи за езда, спа център, стрелбище, голям външен басейн, както и редица зали за официални събития.