Всяка година близкоизточната азиатска държава посреща милиони посетители с огромно разнообразие от хотели. Страната разкри плана си да превърне Дубай в номер едно туристическа дестинация до 2025 година.

Като се започне от хотела, намиращ се в най-високата сграда в света Burj Khalifa и се стигне до пустинни луксозни хотели, става ясно, че нито един турист няма да остане разочарован.

Снимка 399510

Източник: www.xvahotel.com

XVA Art Hotel, Дубай

Отворен през 2003 година и разположен в историческия квартал Al Fahidi с най-старата общност в Дубай, този хотел разполага с 15 стаи, граничещи с три различни сенчести двора. Хотелът поддържа три вятърни кули.

Стаите имат климатици и допълнителна вентилация на тавана, за да се справят с влагата през летните месеци.

Всяка стая е тематично аранжирана от различни дизайнери и артисти. В хотела се намира и една от най-престижните галерии в региона, показваща произведения на художници от Средния изток.

Zaabeel House Al Seef, Дубай

Този хотел е само на пет минути път с кола от първия. Все още се усеща духа на традиционния местен квартал. Разположен до речния приток Скафос - исторически един от стратегическите търговски центрове на Дубай, Zaabeel House има 200 стаи с изящен фокус върху дизайна и модерна, хилядолетна атмосфера. Пространството е екстравагантно с хамаци, стенни илюстрации и свободно стояща душ кабина в спалнята.

Снимка 399498

Източник: www.qe2.com

QE2 (Queen Elizabeth2), Дубай

По времето, когато е бил луксозен пътнически кораб, QE2 е считан за любимо място на редица знаменитости, като Дейвид Боуи, който е казвал, че пише песните си на борда, Елизабет Тейлър и Бъз Олдрин.

Корабът е строен в Англия, но сега е постоянно закотвен на изкуствено създаденото търговско пристанище Mina Rashid в Дубай. Заради предишното си предназначение на круизен кораб, хотелът сега предлага огромен брой възможности за хранене и развлечения. Забележителният хотел е идеална възможност за хора, които харесват круизите, но хващат морска болест. Ресторантът е отворен не само за гости на хотела, а за всички туристи.

Снимка 399499

Източник: www.hyatt.com

Andaz Capital Gate, Абу Даби

На час път от Дубай е Абу Даби, а там предложенията за нощувки на гостите са повече от ексцентрични.

Ако не се притеснявате да отседнете на нестандартни места, тогава хотел Andaz - разположен в " Capital Gate, "наклонената кула на Абу Даби" трябва да присъства в списъка ви. Направената от човек сграда е наклонена 18 градуса на запад. Това е 4 пъти повече от кулата в Пиза. Панорамните гледки обаче, които се виждат от хотела, заслужават да се видят. Още една особеност на този хотел, е че резервация може да се направи не само чрез стандартно обаждане, а чрез запитване през приложението WhatsApp.

Снимка 399507

Източник: www.marriott.com

The St. Regis, Aбу Даби

Това определено е мястото за хора, които имат много пари за харчене. Цените започват от $11,978 на нощ за апартамент. Двуетажният апартамент е разположен на повече от 220 метра височина между две кули, което го прави най-високия окачен апартамент в света. Тези, които могат да си го позволят, ще разполагат с 4 спални, лична библиотека, кино и СПА.

Radisson Blu Hotel & Resort, Ал Аин

Официално назована Hilton Al Ain, тази сграда е по-стара от самата държава. Разположен в оазисния град Ал Аин, само на час път от Дубай и Абу Даби, той е една от първите бетонни сгради, построени в града. Вътрешният оазис кани гостите да се насладят на планинските пейзажи, исторически музеи и град, декориран с крепости.

Снимка 399509

Източник: http://kieferle-partner.com

Rosemont Hotel and Residences, Дубай

Ако някъде стават чудеса, то, това е в Обединените арабски емирства. Къде другаде може да се види тропическа гора в средата на оживен град.

Този 53-етажен хотел ще бъде отворен по-късно тази година и ще разполага със собствена тропическа гора, разположена на покрива, както и изкуствен плаж и басейн със стъклено дъно над оживените улици на Дубай. Между плажа, водопадите, потоците и дърветата туристите ще забравят, че в град, а какво остава за пустиня.

Малко от иновациите в Дубай предлагат целогодишно открито пространство, което да е спасение от тежките летни температури. Проектът включва буйна растителност и напреднали сензорни дъждовни системи. Хотелът ще предлага също боулинг и батути, както и резиденции за дългосрочно отсядане.