221-метрова луксозна лодка на 6 етажа и с 39 апартамент - скоро това ще бъде най-голямата и една от най-скъпите суперяхти в света. Т.нар. Somnio трябва да бъде факт до 2024 година, а апартаментите на борда ѝ да тръгват от 11 милиона долара.

Според официално съобщение на дизайнерското студио Winch Design, разработило проекта заедно с шведската Tillberg Design, разходите за осъществяването му ще бъдат в размер на 600 милиона долара.

Тяхната идея е Somnio да успее да изпревари настоящата най-голяма яхта в света Azzam, която е с дължина от 182 метра.

Снимка 537162

Източник: winchdesign.com

Апартаментите в луксозната яхта ще се продават на цени от 11,2 милиона долара нагоре, като човек няма да може да си купи такъв, ако не бъде предварително поканен за това. Всеки един от тях ще разполага освен със спалня още със собствена кухня, фитнес, библиотека и външна тераса.

В допълнение собствениците на апартаменти на борда на Somnio ще имат достъп до винарна с 10 000 бутилки и зала за дегустации, както още ресторанти, барове и клуб за водни спортове.

По строителството на яхтата вече работи екип в Норвегия. Приходите от предварителните продажби на апартаменти помагат за финансирането на проекта.

Снимка 537160

Източник: winchdesign.com