Сгрешен час за началото на събитие от в другия край на света коства най-голямата загуба от спортни залагания в историята на Лас Вегас. Близо четвърт милион долара са отишли на вятъра, след като залозите са били направени след началото на състезанието, което ги прави невалидни, разказва Independent.

Те са били направени в луксозната верига MGM Resorts в американския хъб за хазартни игри. Според дългогодишните букмейкъри там това е най-голямата загуба от спортни залози в историята досега.

Според информация на ESPN причина за това е посочен грешен час за началото на редица бейзболни срещи в Южна Корея и Китай. Почти всички залози за тях са били направени между 1:30 и 3 часа през нощта, докато състезанята са били с начало 1 и 2 часа.

"Това се е случвало на всички нас", посочва директорът на бетинг фирмата Westgate Джон Мъри. "В миналото ние сме имали ситуации, в които наши служители са въвеждали грешен час или грешен номер. Те се въвеждат ръчно, а хората правят грешки", посочва той.

Регулаторите в Невада вече са започнали разследване на случая. Според законодателството, всеки път, когато има спор за над 500 долара в индустрията, той трябва да бъде разгледан от регулаторите.