Мрежата на Биткойн (BTC) е изправена пред значително изоставане, като над 560 000 транзакции очакват потвърждение, става ясно от данните на Mempool. На този фон използването на паметта е нараснало до 1GB, а таксите за транзакции са се увеличили до над 20 сатоши за виртуален байт (sat/vB). Крипто анализаторите обясняват това затруднение с неотдавнашния скок в създаването на сатошита, което доведе до изоставане в обработката на транзакциите.

Средното време за извличане на блок се е удължило до 10,9 минути, което показва, че миньорите се борят да се справят с безпрецедентното търсене в мрежата.

Това не е първият случай, в който Биткойн се сблъсква с претоварване на мрежата

Наскоро борсата за криптовалути Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, трябваше временно да спре тегленията на Биткойн поради претоварената блокчейн на Биткойн и прекомерните разходи за транзакции.

Биткойн може да срине цялата крипто система

Най-популярната криптовалута, която може да срине цялата система

Миналата седмица стойността на токена спадна под $30,000 и това създаде усещане за несигурност на пазара

Нарастването на броя на непотвърдените транзакции и претоварените блокове породи опасения за потенциални последици за цената на Биткойн. С над половин милион транзакции, които очакват потвърждение, потребителите на Биткойн се сблъскват със значителни забавяния при обработката.

Това потенциално може да доведе до разочарование сред потребителите и да се отрази неблагоприятно на практичността на Биткойн за ежедневни транзакции.

Таксите за транзакции, които надхвърлят 20 сат/кв.м, може да обезкуражат по-малките транзакции, както и тези, които търсят рентабилен начин за прехвърляне на стойност. Повишените такси може да накарат потребителите да търсят алтернативи или да отложат транзакциите, докато претоварването намалее, коментират крипто експерти.

"Китовете" купиха Биткойн за близо $400 милиона точно преди цената му да падне

През последните месеци т. нар. "Биткойн китове" (анонимна група от хора, които притежават огромно количество криптовалути и често играят с цените) последователно трупат все повече активи, съобщават международните крипто сайтове. Финансовият ход става, след като анонимните успяват да се възползват от спадовете в цените, за да правят стратегически покупки.

Тези значими BTC притежатели изглежда са използвали съдебното решение в правната битка между Grayscale и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC), за да подсилят портфейлите си.

Според данни на Santiment големите притежатели колективно са закупили BTC на стойност над $388 милиона и то малко преди да се появи новината, че Grayscale е постигнала забележителна победа в правния си спор срещу SEC.

Анонимните, които купиха Биткойн за близо $400 милиона точно преди цената му да падне

Анонимните, които купиха Биткойн за близо $400 милиона точно преди цената му да падне

Запознайте се с "Биткойн китовете"