Когато стане дума за избор на кариера, американците най-често залагат на професиите и местата, предлагащи най-високо заплащане. Въпреки това не всички професии дават възможност за еднакво възнаграждение.

Щатите с най-високи годишни заплати, например, са Канзас, Алабама и Ню Джърси. От друга страна най-ниско годишно възнаграждение получават работещите в щатите Северна и Южна Каролина, както и в Ню Мексико.

Но се оказва, че за размера на заплатите не е важно само местоположението, а и заниманието.

Какви заплати вземат руснаците?

Какви заплати вземат руснаците?

Къде са най-ниски и къде най-високи?

Според проучване на финансовия сайт Howmuch.net, в което са използвани данни от Федералното бюро по трудова статистика, най-високо платените професии в Америка са в здравния сектор.

Това вероятно в голяма степен се дължи на значителното търсене в сферата и на цената на здравеопазването в САЩ. Друга причина са и нужните опит и образование за тази професии.

Какви са реалните заплати в Германия?

Какви са реалните заплати в Германия?

И с колко пари се живее добре в страната

Всъщност най-добре платените длъжности в списъка са осем: ортодонт, педиатър, хирург, лекар по вътрешни болести, анестезиолог, личен лекар, лицев хирург и гинеколог.

От тях най-висока средна годишна заплата вземат анестезиолозите - по 287 410 щатски долара, следвани от ортодонтите, чието средно заплащане е 287 250 щатски долара и от хирурзите, които вземат 286 710 щатски долара на година.

На другия полюс сред професиите с най-ниска средна годишна заплата са тези в сектора на услугите, особено в сферата на личната грижа или заетите в ресторантьорството.

На дъното са фризьорите със средна годишна заплата от 17 190 щатски долара, а след тях са маникюристите със средно 17 880 щатски долара.

Какви заплати вземат във Франция?

Какви заплати вземат във Франция?

Жените получават 24% по-малко от мъжете