Израелският строител HAGAG Development Europe получи разрешение за строеж за първокласния жилищен проект H Eliade 9 Residence, разположен в Букурещ в квартал Primaverii, предава Romania Insider.

Строителните работи трябва да започнат през август тази година и ще включват инвестиция в размер на 16 млн. евро. Проектът е продаден над 35%, сочат данни, предоставени от компанията. Сградата ще бъде изградена върху площ от 2 200 кв.м.

Застроената площ ще бъде около 6 500 кв. м. Предвиждат се 35 първокласни апартамента с две, три и четири стаи с площ между 90 и 220 кв.м.

"Проектът има за цел да се превърне в един от най-известните жилищни проекти на местния пазар", казва Аделина Венетику, ръководител в отдел продажби в Hagag Development Europe.

Румънски гигант стартира инвестиция за 120 милиона евро в офис проект в страната

Румънски гигант стартира инвестиция за 120 милиона евро в офис проект в страната

Palas Campus е най-голямата инвестиция, стартирана в град Яши

Румънският архитект Октав Доеску е проектирал квартал Primaverii, където е и мястото за проекта, който е трябвало да включва жилищни единици, заобиколени от градини, за инженерите на частните комунални компании преди Втората световна война.

Primaverii е известен най-вече с вилите, конфискувани и използвани от комунистическата номенклатура. Румънските служители продължават да използват вилите в този квартал дори след революцията през 1989 г.