Сградата Varso във Варшава вече е най-високия небостъргач в Европейския съюз, след като строителна компания работи по монтирането на 80-метрова антена. Така общата височина на сградата става 310 метра, пише Daily Sabah.

Небостъргачът е по-висок от лондонския The Shard (която остава буквално със сантимерти по-ниска от Varso) и сградата на Commerzbank във Франкфурт. Очаква се сградата да бъде отворена в началото на 2022 г. Тя трябва да има специална наблюдателна платформа и два високоскоростни стъклени асансьора, които ще транспортират гостите със скорост от 8 метра в секунда.

Освен офис площи под наем, в сградата ще се помещават ресторанти и барове с изглед към центъра на Варшава.

COVID-19 обаче развали плановете за отдаване на под наем на офис площите. "Много потенциалнисделки с наемателите бяха спрени или отложени за по-късни етапи", каза Мацей Олчик, ръководител на строителния проект.

По думите му пандемията е наложила някои промени. В офис помещенията има допълнителна вентилация и по-редовно почистване на вентилационни системи, безконтактни решения и честа дезинфекция на общите части, съобщиха от компанията.