Марк Зукърбърг увеличи огромния си комплекс на Хавайските острови. Милиардерът и главен изпълнителен директор на компанията майка на Facebook Meta, закупи още 455 кв.м земя на хавайския остров Кауаи, съобщи местния новинарски сайт Honolulu Star-Advertiser, цитиран от Business Insider.

Според Star-Advertiser покупката е струва на Зукърбърг 17 милиона долара. Това е втората покупка на Зукърбърг за тази година. През март той купи 2 430 декара земя за 53 милиона долара отново на остров Кауаи. Парцелът има обществен плаж и работещо ранчо.

Присъствието на Марк и съпругата му Присила на острова е подложено на спорове от местните жители. Зукърбърг разгневи съседите си още през 2016 г., като построи висока стена около имота си с намерението да намали шума от магистралата и пътя. Една година по-късно Зукърбърг заведе дело срещу семействата, които имаха претенции за собственост върху парцели земя в неговия имот.

Той все пак се отказа от делото с мотивът, че с Присила искат "да говорят с общността и да намерят по-добър подход". В крайна сметка спорните земи бяха продадени на търг.

Зукърбърг, Присила Чан и двете им дъщери живеят в Пало Алто, Калифорния, но изглежда, прекарват повече време в имението на острова през последните две години.

През март двойката дари 4,2 милиона долара за програма за жители на Кауаи, които са загубили работата по време на пандемията, а наскоро дариха 4,8 милиона долара безвъзмездни средства за строеж на жилища на достъпни цени.