Всички са чували, че парите са всичко, но ако какво ви кажа, че не е така? Всъщност парите са като нещо вредно, което инфлацията "изяжда". Доказателство за това е, че 1000 долара през 1960 година са имали покупателна способност колкото над 8000 долара днес.

Това пише в своя статия за CNBC Грант Кардоне - американски супербогаташ, спечелил сам милионите си. В нея той обяснява как е успял да натрупа състояние без да има пари в сейфа си.

"Причината е, че спестяването е безполезно. Лично аз не спестявам пари, а само съхранявам такива за кратък период от време докато намеря възможност за инвестиция", обяснява той.

По неговите думи банкнотите са просто хартии и са полезни само когато се използват по предназначение. "Ако оставите спестяванията си прекалено дълго, без да ги ползвате, те просто ще изчезнат", посочва американецът.

"Съхранението на парите в банка също не е много по-добра идея. Ще бъдат нужни 833 години, за да може оставената на депозит сума да се удвои при сегашните нива на лихвите", посочва още Кардоне.

По неговите думи човек не трябва да се фокусира върху самите пари, а върху паричните потоци и върху мултиплицирането на богатството. Вместо спестяване той дава три съвета за забогатяване: инвестиране в себе си, което да увеличи доходите; инвестиране в собствен бизнес или в реални активи.