Kaufland България намалява цената на зарядните станции за електромобили в своята мрежа - от 0,88 лв./kWh на 0,78 лв./kWh. Мярката влиза в сила от днес и цели да отговори на нуждите на клиентите на веригата, като предлага конкурентни цени на фона на непрекъснато увеличаващия се интерес към услугата.

Новата цена е валидна за всички точки за бързо зареждане на Kaufland. Тя остава сред най-ниските в страната. По този начин се запазва и основното социално предназначение на станциите - да подпомагат електромобилността в България. Заплащането за услугата се осъществява чрез мобилното приложение VsichkoTok. Очакванията са, че по-ниската цена на услугата допълнително ще стимулира прехода към по-чиста околна среда и екологична мобилност.

"Зелени заедно"

е общ проект на Money.bg и Webcafe.bg, който обръща внимание на екологичните тенденции - както в ежедневието на всеки от нас, така и в бизнеса.

Научете повече тук:

zelenizaedno.bg

Ритейлърът непрекъснато повишава качеството на предлаганата услуга и подпомага клиентите си да могат още по-лесно да съчетават зареждането на своите електромобили и пазаруването в хипермаркетите на веригата. Kaufland продължава да разширява мрежата си със станции за зареждане - последните такива се намират в новооткритите магазини на компанията в София - в "Манастирски ливади" и в "Люлин"-3.

Така общият брой на бързо зарядните електрическите зарядни станции на Kaufland България, разположени на паркингите на хипермаркетите в цялата страна, е вече 17.

Най-големият ритейлър на българския пазар започна да оборудва свои обекти със станции за зареждане на електромобили през февруари 2017 година. Енергията, която се предоставя чрез тях, е 100% "зелена", с което Kaufland България затвърждава водещата си роля на социално отговорна компания.

"Зелени заедно" показва добрите примери и важните съвети - всичко, което трябва да знаем по пътя към по-природосъобразно съществуване, работа и правене на бизнес. Проектът се осъществява с подкрепата на Кауфланд България, UniCredit Bulbank, Cargotec, RÖFIX, Insaoil, GreenPoint Logistics, Toki.bg, Инвестбанк, Hitachi Energy.