Платформата за отдаване под наем на имоти Airbnb предлага нощувка за двама в парижката операта Palais Garnier (Пале Гарние) това лято, превръщайки ложа в театъра в плюшена спалня с невероятна гледка към известната аудитория, съобщи Ройтерс. Престоят на тема "Фантомът от операта" е намигване към романа на Гастън Льору и мюзикъла на Андрю Лойд Уебър.

Домакинът на престоя, Вероник Леру, е правнучка на френския писател, създал световноизвестния герой-фантом Гастон Леру.

"Класическата история на моя прадядо е вдъхновявала толкова много хора през годините", каза Леру. "Това е идеалният момент да го почетем и да приветстваме "феновете" в известната обстановка на неговия много обичан роман."

Снимка 606316

Източник: Airbnb

Като част от ангажимента на Airbnb към културния туризъм в Европа, традиционните оперни ложи на Palais Garnier ще бъдат напълно реставрирани, за да запазят историческото си великолепие от 19-ти век. Компанията също така ще финансира развитието на стрийминг платформата на Opera, обединяваща цялото аудиовизуално съдържание на Парижката опера за широка аудитория по целия свят.

Снимка 606318

Източник: Airbnb

Преди пандемията Airbnb създаде други необичайни нощувки във френската столица, един от ключовите пазари. Те включват аквариум с акули, катакомбите с черепи, кабарето Мулен Руж и стъклената пирамида в Лувъра.

Идеята е да се насърчат хората "да пътуват и да мечтаят едновременно - и да почувстват много емоции около пътуването си", каза за Ройтерс Еманюел Марил, директор на Airbnb за Европа, Близкия изток и Африка.

Снимка 606315

Източник: Airbnb

За първи път една от най-ексклузивните частни зони за гледане в театъра, Почетната ложа, се трансформира във величествена спалня, където гостите ще прекарат една изключителна нощ, подобаваща на мистериите и архитектурния блясък на Palais Garnier.

Този милиардер дава под наем чрез Airbnb една от спалните в дома си в Сан Франциско за $0

Този милиардер дава под наем чрез Airbnb една от спалните в дома си в Сан Франциско за $0

Основателят на платформата за настаняване иска да докаже, че няма никакви пречки при обявяването на апартамент в Airbnb

Престоят в  включва музикален рецитал, вечеря в богато украсена зала за репетиции зад кулисите и обиколка зад кулисите на сложната сграда от 19-ти век, включително нейния подземен басейн, вдъхновение за леговището на фантома в книгата и мюзикъла.

Офертата за престой в Palais Garnier ще бъде обявена в18:00 ч. централноевропейско време на 1 март за 37 евро плюс данъци и такси.

Снимка 606317

Източник: Airbnb