Милиардерът Брайън Чески, отдава под наем една от спалните си в къщата си в Сан Франциско в своята онлайн платформа за отдаване под наем на жилища Airbnb. По този начин той иска да покаже на потребителите, че да си домакин не е рисковано или трудно.

Къщата се намира в квартал Кастро в Сан Франциско, самият Чески живее там. "Живея тук, така че ще бъда тук", каза Чески във видео, публикувано на уебсайта на Airbnb.

Като отдава под наем една от стаите в къщата си безплатно, Чески иска да докаже, че няма никакви пречки при обявяването на апартамент в Airbnb за хора, които искат да спечелят малко допълнителни пари.

Чески приканва всеки, който има желание да резервира спалнята и дори заявява, че може да изпече бисквити за гостите си. "Можете да дойдете с мен във фитнеса или пък да се разходим до парка", казва той във видеото.

Нови актуализации на Airbnb

Тази седмица стартира нова услуга Airbnb Setup, която ще позволи на новите хазяи в платформата да се свързват със техни колеги в техния район или опитни домакини на Airbnb, които имат високи оценки на платформата, за да им помогнат да започнат.

Като част от новите актуализации, Airbnb също подобрява Aircover - гаранция за защита на домакините на платформата - чрез по-строг процес на проверка за гостите. От пролетта всички потребители ще трябва да доказват самоличността си, ако желаят да наемат къща, а подозрителните резервации ще бъдат блокирани, за да е по-удобно на домакините да пускат непознати в домовете си.

Тези, които искат да отседнат при Чески, не трябва да се притесняват. Той има 180 положителни отзива за своя имот в Airbnb от 2015 г., а в последната си онлайн обява отбелязва, че около имота има охранителни камери, както и денонощна охрана.

Основана през 2008 г., Airbnb сега може да се похвали с повече от 4 милиона домакини по целия свят. Брайън Чески има богатство от 8 милиарда долара.