Става все по-модерно да не се посещават традиционните дестинации, а вместо това да се търсят уникални изживявания на екзотични места. Но все пак има причина някои от изглеждащите банално места да са най-посещавани. Ако едно място е пренаселено или знаете какво ще видите там, то това не е причина да му обръщате гръб. Ето кои градове влизат и държави влизат в този списък:

1. Рим

Снимка 222430

Източник: GettyImages

Този древен град е едно от най-известните места за почивка в Италия. Там можете да се насладите на прекрасна архитектура и на посещение на базиликата Св. Петър.

2. Амстердам

Снимка 270224

Източник: iStock

Наричан Венецията на Севера Амстердам може да ви впечатли с каналите си. Можете да посетите и музеите на Ван Гог и на Ане Франк.

3. Исландия

Снимка 260611

В близките няколко години Исландия набира популярност, въпреки факта, че е по-скъпа дестинация, заради красивите си природни забележителности.

4. Лондон

Снимка 284911

Източник: ЕПА

Лондон е бил второто най-посещавано място в света през 2016 година. Той е пълен с атрактивни туристически места и там никога няма да ви е скучно.

5. Венеция

Снимка 232287

Източник: iStock

Ако харесвате древни градове и красиви цветни сгради, то тогава Венеция е за вас.

6. Париж

Снимка 226452

Източник: iStock

Въпреки че Париж е една от най-клишираните дестинации, Градът на любовта и на светлината може да ви предложи разходка с корабче по Сена, разглеждане на Лувъра и качване до Айфеловата кула.