В момента туристите по цял свят се питат къде могат да пътуват и къде могат да се наслаждават на почивката си без опасност за здравето им? 5- звездният хотел в югоизточна Испания Sha Wellness Clinic, има отговор на този въпрос. Тя изисква гостите да предоставят отрицателен резултат от тест за Covid-19, преди да отседнат там.

"Когато започнахме да съставяме нашите превантивни мерки, нямаше никакво съмнение, че това ще бъде изискване", заяви Алехандро Баталер, вицепрезидент на клиниката. "Основният ни приоритет е да гарантираме безопасността на нашите гости, докато са в Sha, за да могат да са спокойни по време на престоя си."

Хотелът се намира в Аликанте, Испания и разчита на факта, че изискването за гостите да представят тест за коронавирус преди да пристигнат е точно това, което ще ги накара да искат да отидат там.

До 80% ще е сривът в международния туризъм през 2020 г.

До 80% ще е сривът в международния туризъм през 2020 г.

Според ООН пандемията доведе до най-лошата криза в сектора

"През тези времена хората са по-загрижени от всякога за безопасността си, когато става дума за пътуване", каза Баталер. "Гостите могат са спокойни, като знаят, че всеки посетител е тестван и пространствата са постоянно дезинфекцирани, така че да могат наистина да се отпуснат и да се чувстват уверени и сигурни."

За регистрация в хотела са необходими два отрицателни резултата от теста. Всички гости трябва да преминат тестове за Covid-19 24 до 48 часа преди да пристигнат в Sha Wellness. Гостите се насърчават да изпратят резултатите, въпреки че хотелът позволява да донесат резултатите и когато пристигнат. Но те не са единствените, които се тестват. Персоналът на клиниката трябва да се тества за Covid-19, преди да се върне на работа и след това да си прави редовни тестове.

След пристигането си всички гости ще преминат втори тест Covid-19, както и тест за антитела и медицински преглед. Всички тестове са включени в цената на престоя.

Швейцарски хотел предлага 5-звезден “карантинен” пакет, включително тест за коронавирус

Швейцарски хотел предлага 5-звезден “карантинен” пакет, включително тест за коронавирус

Срещу цена от 4000 паунда може да получите 24-часови грижи от медицинска сестра

Какво да очакват туристите по време на престоя?

"За нас е важно нашите гости не само да се чувстват в безопасност, когато идват в Sha, но и да се чувстват здрави по време на престоя си," каза Баталер.

В съответствие с промените след пандемията, които се случват в хотелската индустрия, клиниката засилва своя протокол за почистване, инсталира термо камери за измерване на телесната температура. Процесът на регистрация се премества в апартаментите, а няма да се извършва на рецепцията.

Гостите ще могат да се включват в здравни програми, фокусирани върху теми като фитнес, детоксикация и здравословна загуба на тегло. Клиниката има 11 резиденции, където те могат да се подлагат на лечение и медицински консултации, без да се налага да напускат апартаментите си.

Sha добавя нови услуги за "укрепване на имунната система". Гостите могат да се подложат на терапия със стволови клетки, инфрачервена топлина и др. Имунотерапията и консултациите с лимфоцитни профили също са включени във всички резервации.

Резервация за седем дни за програмата "ребаланс" в края на юли в първокласния луксозен апартамент е на приблизителна цена 5 310 евро.

Хотелът затвори в края на март и има за цел да отвори през юли в съответствие с указанията на испанското правителство.

Още хотели тестват гостите за Covid-19

Waldhotel, в Оббюрген, Швейцария също тества гостите за Covid-19, въпреки че не изисква отрицателен резултат от теста, преди гостите да могат да се регистрират.

Тестовете струват 154 щатски долара и се правят в Waldhotel Health & Medical Excellence, медицински център, който работи в хотела.

"Въпреки че Waldhotel Health & Medical Excellence остава отворен по време на пандемията, в Waldhotel и курорта Бюргенсток няма регистриран случай Covid-19", казва д-р Верена Бринер, медицинският директор на центъра.

Waldhotel предлага и тест за Covid-19 за антитела за гости за 100 на цена 102 долара. Тъй като той е петзвезден хотел и медицински център в едно, има строги хигиенни мерки - като станции за дезинфекция на ръцете и строги изисквания за дезинфекция още преди коронавируса. Все пак бяха въведени и нови мерки в отговор на вируса под ръководството на д-р Бринер.

В медицинския център работи екип от експерти по дерматология, гастроентерология, спортна медицина и стоматология. Гостите на хотела могат да участват в програми с фокус върху упражнения, повишаване на имунитета и отслабване. Програмите са с продължителност три дни до две седмици. Някои гости остават с месеци.

Хотелът има достъп до летище, където частни самолети могат да обслужват гостите, които могат да си позволят да избегнат търговските авиокомпании.

Без сешоари, но с маски: Как ще работят хотелите у нас през лятото?

Без сешоари, но с маски: Как ще работят хотелите у нас през лятото?

Дезинфектанти на рецепциите, санитарни комплекти за гостите и хранене само на открити места са само част от изискванията

Международното пътуване до Испания и Швейцария обаче не е възможно в момента. След два месеца строго блокиране, през май Испания започна да премахва карантината. В момента страната има изискване за 14-дневна карантина за повечето пристигащи от чужбина, въпреки че министърът на транспорта Хосе Луис Абалос заяви, че се надява туристическата дейност да започне отново в края на юни.

В момента в Швейцария могат да влизат само швейцарски граждани, жители и работници. На 15 юни обаче Швейцария обяви намеренията си да отвори отново границите си с Германия, Австрия и Франция.