Луксозен швейцарски хотел предлага нов 5-звезден пакет услуги, който включва тестване на коронавирус в стаята, посещения при лекар и 24-часово наблюдение от медицинска сестра.

Туризмът и хотелиерството са сред секторите, които са най-засегнати от коронавируса, който първо се появи в китайския Ухан и след това се разпространи. Хотелиерството претърпя значителен спад в търсенето по целия свят и особено в Европа, която сега се превърна в епицентър на пандемията.

Хотелът, част от компанията Le Bijou - която оперира в градове като Цюрих, Женева и Базел - сега предлага новата си услуга с дневна цена, варираща от 400 до 4000 паунда в съответствие с допълнителните заявки на клиентите, според британския вестник Daily Mail.

"Видяхме възможност и действахме бързо, за да отговорим на нарастващите нужди ", заяви ръководството на хотела пред местните медии.

За да привлече гости, Le Bijou започва реклама на своите условия, които са подходящи за карантина, включително безконтактно настаняване и медицински услуги, предоставяни от Double Check, частна медицинска клиника.

Хотелската верига в известна с това, че е е домакин на известни личности и като съоснователя на Apple Стив Возняк, Джордан Белфорд, бившият борсов брокер, чиято история вдъхнови филма "Вълкът от Уолстрийт" и дори Саудитското кралско семейство.

Според британския Daily Mail дори и най-луксозните хотели не са били защитени от рязък спад в търсенето, което е подтикнали съоснователя и изпълнителния директор на хотелската верига да предприемат нов необичаен подход.

"В началото на март приходите спаднаха значително. Ние си казахме, че трябва незабавно да реагираме на това ", заяви изпълнителният директор Александър Хюбнер.

Той каза, че традиционните резервации са спрели, след като огнището е дошло в Европа. Той обаче получавал молби от хора, които искали да бъдат на луксозно място, далеч от огнището и да избягват болниците, и да имат достъп до лекари и сестрински грижи.

Но 5-звездната услуга не е евтина: Тестът е около 400 паунда, а при посещение на медицинска сестра два пъти на ден сумата става 1 500 паунда. Пълният пакет от 24-часово наблюдение от медицинска струва 4000 паунда.