Последната прогноза за годишната печалба на футболния клуб Манчестър Юнайтед показва, че се очаква тя да се понижи за финансовата 2019 г., което ще е първия на спад от пет години насам, предаде Reuters. Отборът не успя да се класира за Шампионската лига този сезон, но въпреки това мениджърът Оле Гунар Солскяер получи вот на доверие да изгради тима. Изпълнителният вицепредседател на клуба Ед Уудуърд призова за търпение, след като се очаква и основната печалба да се понижи, и каза, че отборът ще бъде заздравен за дългосрочен успех.

Реал Мадрид измести Манчестър Юнайтед като най-богатия клуб в света

Реал Мадрид измести Манчестър Юнайтед като най-богатия клуб в света

Успехите на испанския гранд в Шампионската лига му спечелиха първото място

"Връщането към корените на клуба ни, основаващи се на водения от младежите нападателен футбол, е правилният път напред", каза Уудуърд. Най-известният пример за подобен подход от историята на отбора е под ръководството на Мат Бъзби от 50-те и 60-те години на миналия век, когато тимът дори получава прякора "Бебетата на Бъзби" и под ръководството на Алекс Фъргюсън през 1992 г., когато в Манчестър влязоха играчи като Дейвид Бекъм и Райън Гигс.

Изминалия сезон не беше успешен за отбора, което доведе до напускането на Хосе Мауриньо и заменянето му от Оле Гунар Солскяер, под чието ръководство Манчестър Юнайтед завършиха шести на Острова. В резултат на това, той ще играе в по-малко престижната Лига Европа през сезон 2019/20. В момента Манчестър Юнайтед са на осмо място в класирането в Англия след шест изиграни мача.

Манчестър Юнайтед стана първия английски отбор с приходи над £500 милиона за година

Манчестър Юнайтед току-що счупи финансов рекорд в английското първенство

Половината от тях отиват за заплати

Макар отборът да сключи някои скъпи сделки за играчи, включително и чрез придобиването на Хари Магуайър, който стана най-скъпият защитник в историята, той ще трябва да разчита отново на школата си за качествени играчи. Седем от футболистите, които излязоха при загубата с 2:0 от Уест Хем в неделя, бяха именно възпитаници на клуба. Въпреки това Уудуърд, който е инвестиционният банкер, съветвал фамилията Грейзър при придобиването на Манчестър Юнайтед през 2005 г., е оптимист за бъдещето. "Ние и феновете настояваме за успех, което означава да се печелят титли. Този стандарт никога не се е променил за Манчестър Юнайтед."