Ако сте от хората, които работят дистанционно и обичат да пътуват, ако сте от тези, които обичат да съчетават и двете, то със сигурност трябва да хвърлите около на тази класация за  най-добрите градове в света за работа и свободно време. Проучването е на бранда за луксозни стоки за туристически пътувания Carl Friedrik, като него са използвани данни от Airbnb, TripAdvisor и други източници.

Проучването е разделено на няколко категории или "мини" класации - най-добър град за настаняване, за развлечения, за кулинарен туризъм, за посещения на забележителности и др. Ето и кои са градовете, които оглавяват тези категории.

Португалският град Лисабон е най-добрият град, що се отнася до развлечения, отбелязвайки най-висок резултат, според показателите в проучването. След него се нареждат Лондон, Рим, Барселона и други.

Рим пък оглавява категорията за най-добро настаняване в луксозния сегмент за развлекателни почивки с 329 обяви в Airbnb Plus и над 1000 обяви в платформата за отдаване на апартаменти под наем от частни собственици Airbnb.

Класацията отчита и фактът, че Рим е най-добрият град за гастрономически изкушения, като 99,5% от 11 306 заведения за хранене са оценени добра оценка (над 4).

Снимка 504152

Източник: iStock

Барселона е най-добрият град, що се отнася до наличието на хубави споделени офис пространства, като 93,8% от тях са оценени с добра оценка. След Барселона се нареждат Варшава, Лондон, Мексико Сити, Лисабон.

Снимка 441922

Източник: GettyImages

За тези, които си падат по спа процедурите Пукет е тяхното място, като 84,8% от техните 496 спа и уелнес центъра са оценени с добра оценка. Ако не ви се ходи до Пукет или търсите по-бюджетен вариант, може да отскочите до Гърция, която също попада в топ 10 на категорията.

Как 28-годишен дигитален номад пътува по света и управлява успешен бизнес, който оперира и в България

Как 28-годишен дигитален номад пътува по света и управлява успешен бизнес, който оперира и в България

През 2018 г. онлайн бизнесът на Ларсън генерира продажби от над $2 милиона

Краков е най-добрият град за посещение на забележителности, като добри оценки имат 87,3% от 268 атракциите.

Снимка 345722

Източник: iStock

Едно от най-важните неща, когато работим дистанционно е интернет връзката и въпреки че Копенхаген не попадна в челната десетка, той е най-високо оцененият европейски град за добра Wi-Fi връзка.

Снимка 211002

Източник: Pixabay.com

Струва си да отбележим, че датската столица често оглавява списъците на най-безопасните градове в света.