Ако типичната ваканция на борда на круиз за една седмица, включващ посещението на едва няколко пристанища, значи по-скоро трябва да се ориентирате към предложенията за ултралуксозно пътуване по море.

Такова е насрочено за 2020 година, като то ще отнеме 140 дни и гарантира спирки на цели 7 континента. Цената на пътуването обаче е не по-малко впечатляваща от самото пътешествие - билетите варират между 62 000 до 240 000 долара на човек, разказва Business Insider. А място има за 382-ма гости.

Снимка 390364

Източник: silversea.com

Пътуването, носещо името "Legends of Cruising", ще стартира на 6 януари 2020 година от Фонд Лодърдейл във Флорида. То включва разглеждане на 62 различни места в около 32 държави.

Крайната точка на пътешествието е Амстердам, като круизът трябва да стигне там на 25 май.

Снимка 378187

Източник: seabourn.com

"За разлика от всички останали околосветски круизи досега Legends of Cruising ще ви отведе на пътешествие до всички седем континента", обясняват от компанията организатор Silversea.

Сред местата, през които ще мине круизът, са Сан Хуам, Пуерто Рико, Рио де Женейро и Буенос Айрес. В списъка обаче е още Антарктическият полуостров, където гостите ще имат организирани разходки и ще могат да наблюдават живота на обитателите на Антарктида от близо.

Следващите спирки са Чили и Австралия, Сингапур, Мумбай, както и няколко европейски държави, сред които Италия, Испания, Португалия и Ирландия.