Преди години семейство Суейрос имат всичко - чудесна кариера, сплотен приятелски кръг, а децата им са приети в първокласно училище в Бостън.

Тогава Уил е корпоративен счетоводител, съпругата му Джесика работи като графичен дизайнер от вкъщи. По нейните думи тогава техният живот може да бъде описан като "комфортен, безпроблемен", а ежедневието като рутинно.

Въпреки това, те прекарват доста натоварено дните си, а разходите им за живот достигат около 10 000 долара месечно, които са им необходими за плащане на наема им, за частното училище на децата им и за останалите ежедневни разходи.

"Имахме животът, за който бяхме мечтали. Но веднъж щом го получихме, не бяхме убедени, че това беше най-правилният път за семейството ни", разказват те пред CNBC.

Така те решават да направят лято пътуване до Париж и да проверят дали "могат да живеят в чужда страна". Така с две деца - с дъщеря на 10 и син на 6 години, Суейрос разпродават 85% от имуществото си, купуват си здравна застраховка и напускат Бостън през 2014 година.

Семейството на лодката, на която пътуват сега

Източник: Facebook / WorldTowning

Семейството на лодката, на която пътуват сега

От този момент насам фамилията посещава над 65 държави на всички 7 континента. А основният източник на приходи за тях е компанията им за организиране на пътувания.

През първите три години семейството живее на едно място за 9 до 12 месеца, като наемат вече обзаведени жилища и пътуват интензивно. През следващите близо три години разчитат на пригоден за живеене бус, като редовно сменят локацията си, обикаляйки Европа.

Те пристигат в Япония точно, когато започва пандемията. Семейството решава да се върне обратно във Франция. През лятото родителите инвестират в покупката на катамаран с дължина от 11,5 метра. И така започват да живеят по море от август миналата година.

Суейрос признават, че нямат никакъв опит с пътуването по вода, когато правят тази крачка. Но преценяват, че в дългосрочен план за тях това ще е много по-лесен и евтин начин да продължат активното си пътуване. "Нашите месечни разходи, откакто започнахме да пътуваме, са около 2500 долара", обясняват те, като добавят, че в тази сметка не влизат тези за образованието на децата.