Кой не би искал да му плащат, за да седне на плажа и със студена напитка в ръце? Тази мечта може да бъде вашата реалност, ако участвате в нов конкурс от Hotels.com.

Уебсайтът за хотелски резервации търси ентусиаст за длъжност "Retro Beach Motelier", който ще бъде на заплата от 15 000 долара, за да посети "10-те най-добри ретро плажни мотели" на компанията това лято в САЩ. Финансирането включва стипендия от 10 000 долара за пътуване - хотелите са разпръснати из цялата страна, от Флорида и Мейн до щата Вашингтон и Южна Калифорния - и "заплата" от 5 000 долара, която да харчите за каквото си искате по време на приключението.

Hotels.com обещава, че също така ще снабди победителя в състезанието със слънцезащитен крем, чадъри, ретро слънчеви очила, радио на слънчеви батерии и ретро полароидна камера. Единственото изискване към победителя: Използвайте тази камера, за да документирате пътуването "за бъдещите поколения".

За да кандидатствате, ще трябва да попълните онлайн въпросник, който изисква вашето име в Instagram и включва въпрос като "Ако сте пътували през 50-те години, с кого бихте прекарали отпуска си на плажа?" и "Опишете защо ретро мотелът на плажа е вашето идеално място."

Компанията казва, че ще избере победител въз основа на три показателя: креативност и оригиналност, качество на представяне и съответствие с темата.

Маршрутът на печелившия пътешественик включва бутикови плажни мотели в цялата страна, като The Pearl Hotel в Сан Диего и The Montauk Beach House в Лонг Айлънд, Ню Йорк. Мотелите са включени в скорошната класация на Hotels.com за 10-те най-добри "ретро плажни мотели" в САЩ, базирана на фактори като средна оценка на гостите, дизайн на мотел, цена и местоположение.

Тяхната обща черта е комбинация от модерни удобства и ретро естетика. Обновеният хотел Vagabond в Маями, например е открит през 1953 г. - и все още пази оригиналните кичозни дизайнерски елементи на заведението от 50-те години на миналия век и ярко оцветен бар край басейна.

"Тези вечни мотели са не само бюджетни, но ще пренесат плажуващите - буквално и преносно - назад във времето и да се отпуснат", каза говорителят на Hotels.com Мелиса Домен в изявление.

Според компанията, тези по-малки бутикови хотели могат да бъдат по-достъпни от луксозен голям хотел. С нарастването на броя на пътуванията заедно с високите цени на бензина и рекордната инфлация, има смисъл всеки, който резервира плажна почивка, да иска да спести пари, както може.

Кандидатурите приключват на 5 август, а Hotels.com планира да уведоми победителя до 12 август. Участниците трябва да са пълнолетни, за да участват.