Идеята да бъдеш милионер може да изглежда като нещо непостижимо, но всъщност с правилната стратегия и много дисциплина това може да стане реалност за всеки. Въпреки че  вероятно няма да можете да станете милионер за една нощ (освен ако не спечелите лотарията или не получите неочаквано наследство), това е цел, която може постигнете в рамките на десетилетие.

Ето няколко съвета на финансови специалисти за това как да станете милионер до 10 години или по-малко, обобщени от GOBankingRates.

Стремете се да работите на място, на което получавате това адекватно заплащане за труда си

Един от сигурните начини за трупате на богатство е да увеличите доходите си.

Независимо дали търсите нова работа, искате повишение или търсите кариерно развитие трябва да знаете колко "струвате" и да не правите компромиси с това, което получавате срещу труда си.

Увеличете източниците на доходи

Със сигурност трябва да се стремите да постигнете възможно най-много в работата си, трябва да си осигурите допълнителни доходи, за да може да забогатеете.

"Повечето милионери имат много източници на доходи. Ако разчитате само на един източник на доходи, плановете ви могат да се провалят, ако загубите работата си", казва адвокатът и финансов експерт Лайл Соломон.

Може да забогатеете, независимо от това колко е заплатата ви. Милионер споделя 5 правила, които да спазвате

Може да забогатеете, независимо от това колко е заплатата ви. Милионер споделя 5 правила, които да спазвате

За да станеш милионер трябва да си създадеш съзнателно потребителско мислене

"Автоматизирайте" спестяванията

За да сте сигурни, че ще имате сигурни спестявания, автоматизирайте процеса.

Автоматичното разпределение на тези ресурси чрез директен депозит или удържане опростява процеса и гарантира, че няма да изпаднете в преразход.

Бизнесмен споделя: 5 навика, които ме направиха милионер преди да навърша 25

Бизнесмен споделя: 5 навика, които ме направиха милионер преди да навърша 25

Няма бърз път до върха, но можем да почерпим от опита на другите

Стремете се да не харчите прекалено много

Вероятно доходите ви ще се увеличат през следващото десетилетие. Правилен подход би бил да инвестирате или спестявате, вместо да увеличавате харчовете си.

"Когато ви повишат например е много лесно да увеличите разходите, спрямо новия по-висок доход. Помислете дали не е по-добре ако продължите да живеете със старите си навици и да спестите цялата сума от увеличението", казва Кейти Келър, изпълнителен директор в Annual Insights.

Консултирайте се с финансов специалист

Финансовият специалист може да ви помогне да направите своя стратегия, която да работи само за вас, за да постигнете целта си да станете милионер.