Не трябва да притежавате суперсили, за да станете милионер, казва предприемачът в сферата на недвижимите имоти Самюел Лийдс. "Станах милионер на 25-годишна възраст, а започнах от нулата. Когато бях тийнейджър, започнах да проучвам богати хора: тяхното поведение и това, което ги прави по-успешни от другите хора", споделя той за entrepreneur.

Бизнесменът споделя, че изучайки навиците на успешните хора, постепенно е започнал да променя своите. "По-късно и самият аз станах милионер". Ето петте най-полезни навика, които може да следвате:

1. Намирайте най-доброто във всяка ситуация

Дори бизнесът ви да тръгне надолу, не трябва да попадате в капана на отчаянието, а напротив - вижте дали няма положителна страна в ситуацията. Ако изпаднете в меланхолия за дълго време, това може ви разсее от целите ви. Да бъдеш позитивен е избор и това се превръща в навик.

"Като инвеститор в имоти винаги търся изгодни инвестиционни възможности. Когато пазарът се срине, повечето хора са много негативно настроени към идеята за инвестиране и чакат".

Милионерите не действат така в случай на катастрофа. Те виждат най-добрите и намират най-евтините сделки. Богатите хора стават богати, защото се фокусират върху решения, а не върху проблеми. Когато виждате най-доброто във всяка ситуация, обикновено получавате най-добрите резултати, смята той.

2. Спрете да се вълнувате от мнението на другите

Животът на повечето хора минава в чакане да изпълнят мечтите си, защото се страхуват да не бъдат осъдени и критикувани от други хора. "Когато за първи път започнах да купувам недвижими имоти, имах много приятели, които ми казваха, че съм луд, а дори и членове на семейството ми смятаха така. Питаха ме защо не си намеря "подходяща работа" и ме предупреждаваха за всички рискове, свързани с предприемачеството".

"Мислех, че след като започна да печеля добре, ще променят мнението си. За съжаление, дори след като доказах, че бизнесът ми е успешен, много приятели все още ме съдят и казват, че сега съм фокусиран само върху парите".

Започнете, че няма да спечелите милиони, докато се опитвате да угаждате на всички.

Три лъжи, на които ви учат в училище и които пречат на бизнеса ви

Три лъжи, на които ви учат в училище и които пречат на бизнеса ви

Училището ще ви научи как да бъдете добър служител, а не добър предприемач, смята предприемач в сферата на недвижимите имоти

3. Трябва да обичате това, което правите

Няма бърз път до върха. Трябва да отделите време и енергия. "Когато започнах да се занимавам с недвижими имоти, работех над 100 часа седмично, а в някои месеци губех пари, вместо да печеля. Ако работата не ми харесваше, щеше да е непоносимо, но за щастие обичах това, което правя и нямах чувството, че работя. Прекарвах всеки възможен час в разглеждане на имоти, договаряне на сделки".

Важно е да изберете професия, която ви харесва. Тогава работата ще бъде удоволствие и няма да полудеете, докато се опитвате да забогатеете.

4. Създайте добър екип

Трябва да намерите хора, които да управляват бизнеса ви.

Няма да станете милионер, без да имате добър екип, който да работи за вас. Това означава да систематизирате всичко, което правите, след това да обучите другите да вършат вашата работа.

5. Бъдете благодарни

Изградете си навик да благодарите за всичко хубаво във вашия бизнес и в живота ви. "Когато правите това, привличате още положителни неща. Това ще ви държи и в добро състояние на ума и ще бъде много по-приятно да се общува с вас", съветва Лийдс.