Островният град-държава Сингапур е най-скъпият град в света за пета поредна година според последното изследване на Ecomomist Intelligen Unit, което сравнява цените на повече от 150 продукта в 133 града.

Това не никак учудващо, като се има предвид, че от население 5,6 милиона души там има 44 милиардери и много мултимилионери, чийто брой продължава да нараства. А общото богатство на жителите му възлиза на 1 трилион долара, пише Business Insider.

Тези показатели нареждат града на седмо място в света по брой на живеещите милиардери в него. Преди Сингапур са Ню Йорк, Хонконг, Сан Франциско, Москва, Лондон и Пекин.

Снимка 413948

Източник: iStock

Въпреки това обаче цените на имотите са прекалено високи за някои граждани. Едни от най-скъпите райони в града са зоните 10 и 11. Там цената на квадратен метър може да стигне до 11 900 долара.

Другата особеност за имотния пазар в Сингапур е, че хората там не просто притежават етажната собственост, а и земята, където се намира тя. Сградите се характеризират с високи постройки на няколко етажа или еднофамилни къщи, заобиколени от гъста растителност.

Снимка 413949

Източник: iStock

За да предложи развлечение на супер богатите, Сингапур разполага с казина, водни паркове и частни клубове.

Богатството и стандарта на града са вдъхновение за хитовия филм "Crazy Rich Asians".