Имена като тези на милиардерите Уорън Бъфет, Джеф Безос и Илон Мъск са ни добре познати. За тях знаем, че са основатели и ръководители на компании и като че просто са богати. Но как са направили първия си милион и колко време им е отнело да станат от милионери - милиардери? Има ли някаква закономерност? Нека видим.

Проучването на списание CEOWORLD показа, че обикновено са необходими девет години, преди хората да станат членове на клуба на милиардерите, след като започнат своя бизнес. Освен това най-богатите хора в света започнаха своите изключително печеливши компании, когато са средно на 29 години. Обикновено правят първия си милион, когато са на около 38 години.

В случая с най-богатия човек в света Илон Мъск, изпълнителния директор на Tesla бяха необходими само четири години, за да достигне този крайъгълния камък. Текущото нетно състояние на Мъск е над 225 милиарда долара, което го държи на върха на списъка на милиардерите.

На Джеф Безос, основателя на Amazon, му отне само три години за да достигне крайъгълния камък в началото на 30-те си години. На основателя на Microsoft Бил Гейтс му отне два пъти повече време, за да достигне първия си милион (в средата на двадесетте). За четвъртият най-богат човек това става реалност след шест години. Магнатът Уорън Бъфет се нуждае пък от пет години, за да направи първия си милион.

За основателя на Inditex Амансио Ортега не беше толкова лесно. За да достигне до първият си той работи цели 11 години.

Ето списък на някои от най-известни милиардери в света, текущото им нетно състояние и колко години са били необходими, за да направят първия си милион:

Име Нетно богатство в долари Години работа до първия милион
Джеф Безос 148 милиарда 3 години
Майкъл Блумбърг 96,3 милиарда 7 години
Уорън Бъфет 12,6 милиарда 5 години
Пони Ма 32,1 милиарда 3 години
Марк Зъкърбърг 109.5 милиарда 2 години

Филип Найт

41,1 милиарда 16 години
Илън Мъск 225 милиарда 4 години
Ли Кашин 36,3 милиарда 8 години
Лари Елисън 128,8 милиарда 9 години
Хуи Ка Ян 3,1 милиарда 3 години
Лари Пейдж 114 милиарда 1 година
Бил Гейтс 108,5 милиарда 6 години
Амансио Ортега 84,7 милиарда  11 години
Сергей Брин 109,4 милиарда 1 година
Уанг Джианлин 6,2 милиарда  3 години
Джак Ма 25,1 милиарда няколко месеца