Бижута на стойност 64 млн. долара са били откраднати от модела Тамара Екълстоун, предаде NBC News. Скъпоценностите са били задигнати от дома на дъщерята на бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун в западната част на Лондон.

Крадците са успели да заобиколят денонощната охрана, която патрулира около имота на знаменитостта на "Улицата на милиардерите", както наричат Bishops Avenue. Сред собствениците на къщи на булеварда са султанът на Бруней, медийният магнат Ричард Дезмънд, индустриалецът Лакшми Митал и бившият най-голям рентиер в Лондон Андреас Панайоту. В непосредствена близост също са френското и руското посолства, както и дворецът Кенсингтън, обитаван от принц Уилям и съпругата му Кейт.

Първоначално от полицията са посочили просто, че голямо количество бижута е откраднато от жилище в Западен Лондон, както и че крадците са успели да избягат, преди патрулът да се появи на местопрестъплението. Все пак от охраната на сградата са видели трима мъже вътре.

"За съжаление мога да потвърдя, че е имало обир в дома на Екълстоун-Рутланд", предаде говорител на семейството. "Тамара и съпругът ѝ са добре, но очевидно са ядосани и разтърсени от инцидента."