Българският СПА курорт Велинград шокира с рекорден куверт за Нова година от 11 500 лева. Оказва се обаче, че само една нощувка в най-скъпия хотел в света стува колкото изкарването на 50 Нови години във Велинград. 

Най-скъпият хотел в света не се намира на сушата,

а в подводница на име Lover's Deep под океана в Сейнт Лусия, островна държава в източната част на Карибско море на границата с Атлантическия океан.

Снимка 594154

Източник: You Tube

На цена от 292 000 долара (567 588 лева) на вечер гостите могат да прекарат една вечер, потопени сред красивия морски живот, спокойните сини нюанси на океана и шикозния интериор на собствения си частен подводен рай, пише The Guardian.

Снимка 594156

Източник: You Tube

Всяко пространство в отворения интериор на плавателния съд - включително минибар, баня за двама души и привлекателно двойно легло има гледка към океана и поради факта, че сте в движение, тази гледка може да обхване всичко - от корабокрушения и корали до невиждани преди това сини простори. Въпреки че технически можете да бъдете взети от където пожелаете, препоръчителното място за качване е тропическата Сейнт Лусия в Карибите.

Снимка 594153

Източник: You Tube

Lover's Deep се обслужва от тричленен екипаж, състоящ се от капитан, готвач и личен иконом, които споделят отделно, звукоизолирано жилище в другия край на плавателния съд, за да осигурят уединение на гостите.

На борда на Lover's Deep гостът е крал, тъй като може да насочите капитана да акостира подводницата на място по ваш избор, например в зашеметяващ коралов риф край бреговете на Сейнт Лусия, който е популярна туристическа дестинация.

"Румънската Бастилия" става хотел срещу €25 милиона

"Румънската Бастилия" става хотел срещу €25 милиона

Сред затворниците на "Дофтана" са комунистическите лидери Георге Георгиу Дей и Николае Чаушеску