Действителният резултат на управляващата партия "Единна Русия" на парламентарните избори в Русия е под 30% от гласовете на избирателите или с 20% по-малко спрямо официално обявените резултати. Това съобщи неправителствена организация (НПО), позовавайки се на разказите на наблюдатели доброволци в цялата страна, писа БГНЕС.

Според организацията партията на премиера Владимир Путин, която по данни на Централната избирателна комисия е получила 49,54% от гласовете на руснаците, в действителност има 29,8% в страната извън Москва и 25,8% в столицата.

Неправителствената организация счита, че действителният резултат на Комунистическата партия е 22,6% в Русия (извън Москва) и 25% в руската столица спрямо 19,6% според официалните резултати.

Лявоцентристката партия "Справедлива Русия", която официално получи 13,22% в действителност е постигнала 17,3% в Москва и 21% в останалата част от страната. Националистическата Либерално-демократическа партия, чийто официален резултат е 11,66%, е получила 12,6% в Москва и 14% в останалата част от страната, счита неправителствената организация.

Либералната опозиционна партия Яблоко, която според избирателната комисия е получила 3,3%, недостатъчен резултат за влизане в Думата (долната камара на парламента), в действителност е постигнала 14,3% в Москва и 8,2% в Русия.