Председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джебури се срещна с  държавния секретар на туризма, спорта, телекомуникациите, транспорта и икономическото сътрудничество на Република Сан Марино  Париде  Андеоли.

Двамата се договориха да започне работа по изготвяне на споразумение в областта на туризма между двете страни, което да бъде финализирано до края на годината.

Марио Ал-Джебури и Париде Андреоли обмениха информация относно съществуващата образователна система в областта на туризма на Сан Марино.

Бяха обсъдени възможности за гостуване на лектори от Сан Марино за краткосрочно обучение, специализации и стажове на туристически кадри у нас, както и организиране на стажове на студенти в туризма на обменни начала и сътрудничество между университети, висши учебни заведения, колежи и специализирани училища в сферата на туризма.

Беше разгледана и възможността за побратимяване на наши градове със Сан Марино и възможности за съвместно кандидатстване по програми на ЕС за финансиране на различни аспекти от дейността на местните икономики, касаещи туристическата активност на общините и градовете.