Корейската марка Hyundai вече тества прототипи на новия си субкомпактен кросоувър, който ще е пряк съперник на успешния модел Nissan Juke.

Преди няколко години идеята за такъв модел пред медиите подхвърли шефът на Hyundai America Дейв Зуковски и сега явно проектът е в заключителната си фаза, информира autoclub.bg.

Предполага се, че новият SUV ще е изграден върху платформата на новото поколение i20, което споделя двигателната гама на малко по-големия i30. Почти сигурно новият автомобил ще се предлага серийно с предно предаване, а задвижването 4х4 ще се поръчва допълнително.

Вече се появиха шпионски снимки от тестовете на новия модел, но те не разкриват кой знае колко от дизайна на автомобила. Все пак, част от анализаторите са на мнение, че в това отношение новата кола ще заеме част от дизайнерските решения на прототипа Intrado, особено що се отнася до оформлението на задницата и стоповете.

Плановете на Hyundai за лансиране на новия модел все още не са обявени, но е много вероятно кросоувърът да присъства на всички пазари в световен мащаб, където се продават моделите на корейския гигант.