Руският производтел АвтоВАЗ премахна най-достъпната версия на автомобила от ценовите листи за моделната гама Lada Granta на цена от 720 хиляди рубли (около 7 200 евро), отбелязаха журналисти от сайта Lada.Online .

Производителят свързва изчезването на модела му от офертите за продажба с изчерпването на запасите от обикновените комбита, които не се произвеждат от края на 2022 година. Повторната им поява на поточната линия беше наречена малко вероятна. Тази тенденция се обяснява с липсата на търсене.

АвтоВАЗ обяви пускането на три нови модела Lada

АвтоВАЗ обяви пускането на три нови модела Lada

Първият продукт през 2024 г. ще бъде удължен седан Lada Aura с мощност 122 к.с.

"Веднага след като последната машина беше продадена, колата беше премахната от ценовите листи. В същото време крос-комбито е винаги на разположение", коментираха от пресслужбата на компанията, цитирана от lenta.ru.

Lada Granta е най-достъпната и бюджетна кола на концерна. През октомври в Русия са продадени общо 20,9 хиляди от тези автомобили , което е рекорд от началото на производството на модела през 2011 година.

Най-популярните в Русия марки почти нови автомобили и тяхната цена

Най-популярните в Русия марки почти нови автомобили и тяхната цена

Запазените коли на възраст до 3 години поскъпват

През септември стана известно, че АвтоВАЗ започва да продава директно своите автомобили, заобикаляйки дилърите и с отстъпка от 40 хиляди рубли. Автомобилите се издават в един от трите дилърски центъра в Толиати . Стартирането на такава програма беше предшествано от съобщения в местните медии за натрупването на хиляди автомобили, които концернът не можеше да изпрати на дилърите поради недостиг на шофьори на автовози и самия товарен транспорт.

Каква ще е цената на подобрената Lada Vesta

Каква ще е цената на подобрената Lada Vesta

"АвтоВаз" е подготвил избор между двигател с мощност 90 и 106 конски сили, както и други екстри