Цената на първия електрически автомобил, произведен от компанията Ferrari, няма да бъде по-ниска от 500 хил. евро, съобщи Reuters, позовавайки се на свои информирани източници. Известно е, че компанията Ferrari се готви да пусне в експлоатация завод за производство на първия си модел електромобил в град Маранело в Северна Италия в края на тази седмица.

В новия завод на Ferrari в Маранело ще се сглобяват както първите електрически модели на компанията, така и бензинови и хибридни модели. Вторият модел електромобил на Ferrari вече е в процес на разработка.

От самата компания Ferrari съобщиха, че първият електромобил ще бъде производен към края на следващата година, без да назовават цената му.

Източниците на Reuters твърдят, че посочената по-горе ориентировъчна цена не включва индивидуалните настройки и оборудването, които обикновено оскъпяват автомобила с 15-20%.

През миналата година Ferrari произведе общо по-малко от 14 000 автомобила. По данни на източниците на Reuters, компанията планира да увеличи производството си до 20 000 броя годишно, включително и електрическите автомобили.

Ferrari представи в Маями своя последен модел

Ferrari представи в Маями своя последен модел

Каква е цената на суперавтомобила?