Руската компания АвтоВАЗ планира да започне продажбата на серийната версия на комбито на модела Lada Vesta през втората половина на тази година. Автомобилът ще получи приставката SW става ясно от пресконференция на производителя, съобщава Autonews.ru.

Цената на новия автомобил от гамата Vesta ще бъде обявена по-късно.

Освен това през втората половина 2017 година за потребителите ще стане достъпна за купуване и всъдеходната версия на комбито. Тази модификация ще получи названието Lada Vesta Cross и ще бъде най-скъпата в моделното семейството. 

Седанът Vesta излезе на пазара в края на 2015 година. На третия месец от началото на продажбите колата влезе в десетката на лидерите на руския пазар, като сега стабилно заема четвъртото място в ТОП 10.

Показаха електрическа Lada Vesta   

Показаха електрическа Lada Vesta  

Това е втори опит на АвтоВАЗ за такава кола  

Отначало автомобилът се предлагаше със само един двигател на ВАЗ, бензинов с обем 1,6 литра и мощност 106 конски сили. От октомври миналата година седанът Vesta се предлага на пазара с още един 1,8-литров бензинов мотор. Мощността на този двигател е 122 конски сили.

Автомобилът ускорява до 100 км в час за 10,2 секунди с механична скоростна кутия (с автоматична - 12,1 секунди). Максималната скорост на машината е 188 км в час.

Lada XRAY за 13 500 лева на пазара до дни

Lada XRAY за 13 500 лева на пазара до дни

Вижте как изглежда в нашата галерия