Land Rover е бранд с толкова ясно изразена идентичност и характер, подплатени с дългогодишни традиции. Признаваме и страхотните решения в продуктите им, особено в последните години Харесваме ги, наистина... и има защо, не крие пристрастията си специализираното издание TopGear.

Моделът Velar е поредната причина за тези откровения. Всички очакваха купе-подобна "джипка" от Land Rover предвид ужасно бързите темпове на развитие на този сегмент, а Range Rover семейството бе идеалното място за позициониране на такъв автомобил.

Брандът успя отново да разчупи догмите и закоравелите очаквания на автомобилния свят и не представиха просто скосена отзад версия на Sport или умножено по 1,3 копие на Evoque, ами създадоха нещо радикално ново!

Range Rover Velar отново също като Evoque поставя безмилостен фокус върху дизайн, провокиращ нива на емоционална ангажираност немислими за който и да е друг автомобил в този сегмент. Както самият Джери Макгавърн начело на дизайна на Land Rover споделя, "Range Rover Velar променя всичко" и ние напълно сме готови да се съгласим след като видяхме всичко около новия автомобил на автомобилното шоу в Женева.

И така, мястото на Velar е точно между Evoque и Sport, но прави толкова голяма стъпка напред в дизайнерско и технологично ниво, че е трудно да осъзнаем как се появи като готов продукт, а не като концепция за неопределеното бъдеще. Velar носи блясък, модернизъм и елегантност в семейството на Range Rover и естествено способностите на най-добрите високопроходими автомобили на планетата.

Новата олекотена алуминиева архитектура е по-безопасна, по-здрава, по-екологична и подобрява значително динамиката и усещането от шофирането. Вниманието към детайлите, дизайна и иновативните технологии го правят стъпка далеч напред пред всички останали представители на гамата, както и, по наше мнение, пред всичко, което може да бъде видяно в SUVсегмента.

Перфекционизмът и минимализмът в интериора надминават дори пословичното за Range Rover качество, двата 10-инчови тъч дисплея заедно с два мултифункционални въртящи се селектора са вашия прозорец към света на Velar и заобикалящата го среда, а усещането в интериора е далеч отвъд това, което сме свикнали дори с най-съвременните автомобили.

Екстериорът е още по-динамичен и изискан от всички представители на Range Rover гамата, пропорциите и линиите са перфектни, като матричните LED фарове, скриващите се във вратите дръжки и всички линии, отвори и детайли допълват уникалната визия, която определено не може да бъде подражавана или дори доближена от друг представител в сегмента.

Технологичното ниво, както вече споменахме, също идва от бъдещето, като са внедрени най-дълбоките познания на Land Rover по отношение на окачването и системите за задвижване, за да предоставят несравним контрол и удоволствие от шофирането във всякакви условия и на всякакви терени. Въздушното окачване и единствената по рода си система за контрол на сцеплението Terrain Response 2 съчетават механични и електронни високотехнологични решения в борбата да бъде изпратена мощността само там, където е необходима и това дава изключителни нива на динамика, подвижност, управляемост, комфорт и проходимост.

Всичко, което написахме звучи като изкопирано от брошурата, но ние го вярваме, дори без да сме го карали...