Испанската марка Seat представи нова версия на кросоувъра Arona с двигател, който може да работи както с бензин, така и с втечнен природен газ. Тя ще се присъедини към двугоривните модели Mii, Ibiza и Leon.

Официалният дебют на новия "метанов" модел Arona ще се състои по време на откриващото се утре автомобилно изложение в Париж.

Кросоувърът е оборудван с трицилиндров двигател с работен обем от един литър, развиващ 90 конски сили и въртящ момент от 160 Нм. Двигателят работи в комбинация с шестстепенна ръчна скоростна кутия.

Снимка 381238

Източник: Seat

Seat Arona TGI може да ускори от място до 100 км/ч за 12,8 сек, а максималната му скорост е 172 км в час. 

Метанът ще се съхранява в три бутилки, монтирани на дъното в задната част на автомобила. Те побират 14,3 кг гориво, което е достатъчно за изминаване на 400 километра. При изчерпване на синьото гориво, двигателят автоматично ще превключи на бензин, което ще позволи да бъдат изминати още 160 километра.

Снимка 381239

Източник: Seat

Преди това Skoda представи актуализирана двугоривна версия Octavia G-TEC, която получи по-мощен двигател. Както и преди, моделът ще се предлага с каросерия лифтбек и комби. 1,4-литровият двигател бе сменен от 1.5-литров агрегат, работещ както с бензин, така и с втечнен природен газ. Моторът развива 130 к.с., което е с 20 к.с. повече от стария двигател.